SKOLEMØDER 

IMG_0590.JPG

Vores skolebesøg varer 90-120 minutter. Vi snakker med 25 – 70 elever ad gangen, fra 4. klasse til udskolingen.

Alt efter, hvor stor gruppen er, kommer vi 3 – 6 unge. Altid både jøder og muslimer, og så vidt muligt både piger og drenge.  

Vi har efterhånden stor erfaring med at sætte gang i debatter og gode diskussioner, men vi er hverken lærere eller professionelle meningsdannere.

 

Vi er unge danskere, der ved noget om fordomme, fordi vi selv møder dem og som har masser af spørgsmål til vores egen identitet som minoriteter i Danmark.  Vi er ikke eksperter på for eksempel religion, minoritetsforhold eller Mellemøsten, og vi repræsenterer hverken en organisation, en menighed eller en bestemt politisk holdning.

 

Vi bruger vores egne erfaringer og derfor er vores skolebesøg anderledes end almindelig undervisning. For eksempel bruger vi ikke power points eller har materiale, der skal læses inden vores besøg.  Vi er til gengæld åbne for alle spørgsmål og vælger selv, hvis vi føler, at noget ”går over stregen”. Så siger vi venligt fra. 
 

For skolebesøg kontakt: +45 50249450

Inden vi kommer på besøg, vil vi gerne snakke med en lærer eller elevrepræsentant, så vi får afstemt forventninger. Det er fx godt at vide om vores besøg er en del af et temaforløb om fx religion eller minoriteter, for så tilpasser vi diskussionen efter det.

 

For skoler i Københavns Kommune er det gratis at få besøg af De nye Stemmer.
For skoler uden for Københavns Kommune skal transportudgifterne dækkes af skolen.